Wat je als whiskyliefhebber moet weten

• Whisky is hot!
• Weten & beleven
• Antwoord op maar liefst 350 vragen!
• Informatie over het beleggen in whisky

In Wat je als whiskyliefhebber moet weten neemt Hans Offringa je mee in de wereld van de whisky. Met ruim 350 wetenswaardigheden geeft hij essentiele informatie over whisky voor zowel de beginnende whiskydrinker als voor de ervaren liefhebber.

Hoe wordt whisky gemaakt? Hoe rijpt whisky? Welke verschillende soorten whisky bestaan er? Hoe lees ik een etiket? Hoe proef je whisky? Hoe beleg je in whisky? Wat zijn de trends in diverse landen?

Dit is slechts een greep uit onderwerpen die aan bod komen. Het boek sluit af met een uitgebreid overzicht van whiskyorganisaties en belangenverenigingen, en een register van de belangrijkste whiskydistilleer derijen in de Big Five (Schotland, Ierland, Japan, Canada en de Verenigde Staten).

Wat je als whiskyliefhebber moet weten is een zeer duidelijke en vooral begrijpelijke introductie in de complexe wereld van de whisky.

Whisky wordt gemaakt van slechts drie ingrediënten: water, graan en gist. Toch is het de meest complexe drank ter wereld die op veel verschillende manieren bereid, geproefd en gedronken kan worden. In Nederland en België is whisky uitermate populair en ontstaan er ook steeds meer kleine whiskydistilleerderijen.

9200000045961003